Volg Joulz online

Joulz op Facebook Joulz op LinkedIn Joulz op Twitter Joulz op YouTube

Bouw Windpark Bouwdokken officieel gestart

Op donderdag 3 november vond de officiële start van de bouw plaats van Windpark Bouwdokken. Na een voorbereiding van meer dan 10 jaar wordt Windpark Bouwdokken door E-Connection uitgevoerd op de dammen van de voormalige Bouwdokhavens op Neeltje Jans. Joulz sluit dit windpark aan op een onderstation, dat wij zelf ontwerpen en op het werkeiland gaan bouwen. Vervolgens leggen we een kabel van 29 kilometer naar het bestaande TenneT-station in Goes-De Poel. Wij bouwen op dit station een nieuw veld, speciaal voor de verbinding met het windpark.

Bouw Windpark Bouwdokken

Op 3 november is ook de laatste funderingspaal geboord voor de windturbines. Het Windpark is nu klaar voor de volgende fase: opbouwen van de fundaties en realiseren van de netaansluiting. Joulz is gevraagd om bij deze officiële aftrap een presentatie te geven over onze werkzaamheden aan Bouwdokken. De presentatie vind je hier: https://prezi.com/eyfzonoeoqiq

Alle 32 geboorde fundatiepalen per turbine zijn gereed

In september jl. is gestart met het boren van de funderingspalen. Door niet te heien is er nauwelijks sprake geweest van geluidsoverlast of trillingen. De 32 fundatiepalen per turbine (in totaal 256 palen) zijn inmiddels gerealiseerd. Nu kan de volgende fase beginnen. Op de fundatiepalen komen de fundatieblokken, met ieder een diameter van 19 meter en een dikte van ruim 3 meter. Hierop worden straks de mastdelen van de windturbine geplaatst. Deze fundatiewerkzaamheden duren nog tot begin 2017.

Netaansluiting: aanleg kabel start volgende week in Kamperland

Vanaf het windpark gaat de duurzame elektriciteit straks met een ondergrondse hoogspanningskabel naar het bijna 30 km verderop gelegen hoogspanningsstation van TenneT in Goes-De Poel. Vanaf daar wordt de elektriciteit aan het landelijk net toegevoegd. De bouw van het transformatorstation op de Bouwdokken is inmiddels gestart.
Op maandag 7 november zijn de eerste gestuurde boringen voor de aanleg van de kabel in Kamperland gestart. Nabijgelegen woningen en bedrijven worden hierover geïnformeerd. Actuele informatie is te vinden op windparkbouwdokken.nl. De netaansluiting is halverwege 2017 gereed.

Bouw Windpark Bouwdokken2

Meer informatie op de vernieuwde website en via twitter @Bouwdokken

Op de vernieuwde website www.windparkbouwdokken.nl zie je onder andere hoe een boring van een fundatiepaal of een kabel in zijn werk gaat. Ook is te zien welk deel van de kabel wordt gerealiseerd middels een open ontgraving of een boring.

Gepubliceerd: 08 november 2016


'Wij zorgen voor duurzame totaaloplossingen in complexe midden- en hoogspanning.'

Meer informatie

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions