Volg Joulz online

Joulz op Facebook Joulz op LinkedIn Joulz op Twitter Joulz op YouTube

Geleiders over A2 getrokken bij Breukelen-Kortrijk

Bij Breukelen- Kortrijk boeken wij flink voortgang. Projectleider Arno Imanse vertelt: ‘Tot en met eind november 2016 worden er door onze onderaannemer SPIE geleiders, type AMS620, over de A2 heen getrokken, van de bestaande mast 25 naar de nieuw gemonteerde mast 26. De nieuwe mast 26 is geleverd en gemonteerd door onze onderaannemer Kampstaal. Nadat de mast is gemonteerd, is deze door onze collega’s en medewerkers van TenneT helemaal nagelopen. Voordat de geleiders getrokken konden worden, is er eerst in een Trein Vrije Periode een net over het spoor gemaakt.

GeleidersA2 1

Na de montage van het net zijn er in de nachtelijke uren tijdens een stremming van de A2 staaldraden over de snelweg aangebracht en op hoogte getrokken. Met deze staaldraden, zogenaamde voerdraden, en een rolgordijn worden de geleiders overdag gemonteerd. Inmiddels zijn de eerste 8 geleiders aangebracht. Er volgen nog 2 nachtelijke stremmingen van de A2 om de rest van de voerdraden aan te kunnen brengen.

GeleidersA2 2

Omdat de werkzaamheden allemaal op hoogte in de masten plaatsvinden vergt het fysiek veel en zijn deze mensen extra getraind om te mogen werken in de lijnen / masten.

We zijn nu volop bezig met het monteren van de primaire componenten in de 150 kV schakeltuin, waar deze geleiders uiteindelijk op aangesloten worden. Als alles volgens planning verloopt, dan wordt medio 2017 het station Breukelen – Kortrijk aangesloten op de bestaande 150 kV verbindingen die we nu al aan het aanbrengen zijn over de A2.’

Gepubliceerd: 24 november 2016


'Wij zorgen voor duurzame totaaloplossingen in complexe midden- en hoogspanning.'

Meer informatie

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions