Volg Joulz online

Joulz op Facebook Joulz op LinkedIn Joulz op Twitter Joulz op YouTube

Eerste paal 150 kV AIS Station Middelharnis

Woensdag 9 november is de eerste paal geslagen voor de realisatie van 150 kV AIS schakelstation Middelharnis. Was het de afgelopen periode overwegend droog weer, de regen van de laatste dagen verstoorde bijna deze heuglijke mijlpaal.

eerste paal middelharnis

Het nieuwe station realiseert Joulz in opdracht van TenneT. Al in de periode 2013/2014 zijn door verschillende initiatiefnemers gesprekken met TenneT gestart om te komen tot een aansluiting op station Middelharnis. In een eerdere fase werd al door Joulz Energy Solutions begin 2015 een dubbele 150 kV verbinding tussen Geervliet en Middelharnis in gebruik genomen om de leveringszekerheid op Goeree Overflakkee te vergroten. Met de gestarte realisatie van deze uitbreiding ontstaat er een volwaardig 150 kV station waardoor het onder meer mogelijk wordt om het toenemende aanbod van windvermogen op Goeree Overflakkee aan te kunnen sluiten. Hiermee faciliteert TenneT de in het energie akkoord vastgelegde ambities voor duurzame energie productie.

eerste paal middelharnis2

Gestart is met het bouwrijp maken, het graven van de sloten en het aanleggen van de tijdelijke toegangswegen. Verder is de bouwkeet geplaatst, incl. de bouwplaatsvoorzieningen. Deze week wordt gestart met de heipalen en aansluitend de fundatie van het CDG, welke in februari/maart 2017 gereed is.

In februari wordt gestart met het staalwerk en vervolgens worden de primaire componenten geplaatst incl. de secundaire werkzaamheden welke in juni 2017 gereed zijn. Daarna wordt er getest. Het knippen van de bestaande kabels Geervliet/Middelharnis zal in augustus 2017 plaatsvinden, waarna het onderspanning zetten van de 150 kV station in september 2017 volgt. De aansluiting van WP Krammer zal in oktober 2017 plaatsvinden.  

Gepubliceerd: 05 december 2016


'Wij zorgen voor duurzame totaaloplossingen in complexe midden- en hoogspanning.'

Meer informatie

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions