Volg Joulz online

Joulz op Facebook Joulz op LinkedIn Joulz op Twitter Joulz op YouTube

Buitendienst werkt efficiënter dankzij nieuwe applicatie

Op 2 januari 2017 ging de nieuwe OHBS/BDA-applicatie van Joulz live. De afkorting staat voor Onderhoudsbeheersysteem/Buitendienstautomatisering. De applicatie betekent een grote stap vooruit in het verzamelen, vastleggen en benutten van waardevolle asset data.

De applicatie stelt onze buitendienstmedewerkers in staat om via een Toughbook informatie over diverse inspectiepunten van hoogspanningsinstallaties snel en gemakkelijk vast te leggen. De nieuwe applicatie betekent minder administratie voor de monteur. Inspectieresultaten zijn direct zichtbaar en bruikbaar voor werkvoorbereiders en maintenance engineers. 

Veel voorbereiding

Projectleider Nedim Duman: ‘Tot dusver legde onze buitendienst inspectieresultaten vast via bijna onbeheersbare Excel-sheets. Monteurs gingen op stap met moeilijk te hanteren inspectieformulieren en de resultaten van onderhoudswerk en inspecties werden vaak niet optimaal benut. Dankzij de app is dat verleden tijd. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de informatie die opgeslagen is in de spreadsheets, in een database te krijgen. Daarbij zijn de spreadsheets van de diverse afdeling volledig op elkaar afgestemd. Tegelijkertijd hebben we veel energie gestoken in de schoning van data. De app is bovendien uitgebreid door onze mensen getest.’

bda screenshot

Uitbreiden en uitrollen

De OHBS/BDA-applicatie zal worden gebruikt door technici uit drie disciplines: hoogspanning, signaalkabelnetwerken en bouwkunde. De uitrol voor de hoogspanningsmedewerkers én signaalkabelnetwerken is al een feit. Later dit jaar volgt bouwkunde. De applicatie is overigens geen statisch geheel. Diverse uitbreidingen staan op de rol zoals de mogelijkheid voor monteurs om ook foto’s toe te voegen aan het inspectierapport. Omdat het een webapplicatie is, komt iedere wijziging of verbetering direct beschikbaar voor de gebruikers. In eerste instantie wordt de applicatie ingezet voor opdrachten voor netbeheerder Stedin. Later zal Joulz het systeem ook inzetten voor andere klanten.

Bekijk ook de film over de Buitendienstautomatisering: https://youtu.be/kS7q-hN-hh8

Gepubliceerd: 05 januari 2017


'Wij zorgen voor duurzame totaaloplossingen in complexe midden- en hoogspanning.'

Meer informatie

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions