Volg Joulz online

Joulz op Facebook Joulz op LinkedIn Joulz op Twitter Joulz op YouTube

Vrij baan voor modulaire aanpak stationsautomatisering

Op dinsdag 30 januari 2017 hebben Anja Vijselaar (Joulz), Benaissa el Hammadi en Koen Verbogt (beiden Stedin) hun handtekening gezet onder de intentieverklaring ‘Modulair Werken’ op het gebied van stationsautomatisering en –beveiliging. Met deze intentieverklaring spreken ze uit om het opgestelde implementatieplan uit te voeren en een actieve bijdrage te leveren vanuit hun organisatieonderdelen.

Bestaande hoogspanningsstations kennen vaak een veelheid aan toegepaste technieken. Hoe kunnen we bestaande en soms verouderde stations zo efficiënt mogelijk aanpassen aan de (veiligheids)eisen van vandaag en morgen? Joulz en Stedin pakken dit gezamenlijk op..

modulaire aanpak stationsautomatisering

Modulair werken

Consultant Jelle Sieswerda: ‘In 2016 startten Stedin en Joulz met een “Reis naar nieuwe stationsautomatisering”. Onze conclusie was dat we werken met modules dé oplossing is om bestaande stations efficiënt aan te passen aan de nieuwste veiligheidseisen.’

Pilot Spaanse Polder

Afgelopen jaar hebben Stedin en Joulz met deze modules een succesvolle pilot uitgevoerd bij hoogspanningsstation Spaanse Polder. Daarbij was het een uitgangspunt een 80% standaardaanpak (toepassen modules) en 20% ruimte voor specials per specifiek station. De eerste resultaten waren zo veelbelovend dat er meteen is besloten voor een bedrijfsbrede aanpak. Dat betekent dat de technieken van het pilotproject daadwerkelijk worden toegepast in alle projecten. Hiervoor starten partijen een nieuw en groot vervolgproject op: het implementeren van “modulair secundair” in de betrokken organisatieonderdelen van Stedin en Joulz.

50% tijdwinst, 25% lagere kosten

Jelle: ‘Het implementeren van deze nieuwe, modulegerichte aanpak is een logische maar ook ingrijpende stap. We moesten ons immers op korte termijn nieuwe kennis eigen maken en wilden tegelijkertijd onze communicatie, testcentra en inkoop laten aansluiten. Ik ben ervan overtuigd dat we die slag heel goed gaan maken. Het past bij de huidige grootte van onze organisatie. Straks hebben we 50% meer productiecapaciteit en besparen ook nog eens 25% aan kosten.’

Gepubliceerd: 09 februari 2017


'Wij zorgen voor duurzame totaaloplossingen in complexe midden- en hoogspanning.'

Meer informatie

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions