Volg Joulz online

Joulz op Facebook Joulz op LinkedIn Joulz op Twitter Joulz op YouTube

Joulz Smart Grid Center geopend door Burgemeester Aboutaleb

Rotterdam 20 september - Burgemeester Aboutaleb heeft vandaag het Joulz Smart Grid Center geopend. Dit technologisch centrum is ingericht met de meest innovatieve apparatuur op het gebied van stationsautomatisering en bevindt zich in het hoofdkantoor van Joulz in Rotterdam. ‘Het Center biedt Rotterdam ondersteuning bij de uitdagingen van de energietransitie. Het vormt een onderdeel van de nieuwe energieoplossingen waar de wereld naar op zoek is’, aldus de burgemeester.

Aboutaleb opende het centrum in aanwezigheid van Jan Verheij, directeur van Joulz, en Marc van der Linden, voorzitter van de RvB van Stedin Groep, waar Joulz een onderdeel van is. Jan Verheij: ‘We zijn erg trots dat wij dit pronkstuk vandaag in de schijnwerpers kunnen zetten. Het laat zien dat Joulz hard aan de weg timmert voor een betrouwbare energielevering. De overstap naar duurzame energie gaat ook lokaal plaatsvinden en met onze apparatuur zitten we dichter bij onze klanten om het energienet efficiënt, met minder storingen, te laten werken.’

Joulz SmartGridCenter 01

Joulz Smart Grid Center
Het Joulz Smart Grid Center wordt gebruikt voor monitorings- en storingsanalyse, het ontwerpen van smart grids en voor het geven van trainingen en presentaties. Ook kunnen innovatieve proefopstellingen voor stationsautomatisering worden getest. Joulz heeft al systemen ontwikkeld die de bediening, beveiliging, telecominfrastructuur, meting en signalering van hoogspanningsstations op afstand mogelijk maken. Met het Joulz Smart Grid Center wordt deze systeembouw uitgebreid naar verdeelstations van lagere spanningsniveaus. Daardoor kan de kwaliteit van het elektriciteitsnet nauwkeuriger gemonitord worden, waardoor problemen in het net sneller en gerichter opgelost kunnen worden.

Over Joulz
Joulz is specialist op het gebied van midden- en hoogspanning. Daarnaast is Joulz meetverantwoordelijke en expert op het gebied van energiemanagement. Joulz helpt netbeheerders, railbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Daarnaast is Joulz als één van de weinige partijen in Nederland in staat tot een integrale benadering van de energiehuishouding van organisaties. Betrouwbaarheid, continuïteit en betaalbaarheid van de energievoorziening zijn daarbij de gemene delers. Joulz is een zelfstandig onderdeel van Stedin Groep en omvat circa 800 professionals.

Gepubliceerd: 20 september 2017


'Wij zorgen voor duurzame totaaloplossingen in complexe midden- en hoogspanning.'

Meer informatie

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions