OT werkplek

Cybersecurity en de impact op de besturing van vitale infrastructuren is een serieus en veelomvattend onderwerp. Serieus, omdat de impact van cybersecurity gerelateerde kwesties enorm kan zijn. Veelomvattend, omdat cybersecurity invloed heeft op het ontwerp, constructie, onderhoud en op respons in storingssituaties.
Cybersecurity heeft invloed op systemen voor netbeveiliging, automatisering en controle (PAC) en industriële automatiserings- en controlesystemen (IACS). Normaal gesproken noemen we deze systemen de OT-omgeving.

In elke fase van de levenscyclus van PAC- en IAC-systemen is een toolingomgeving, de omgeving waarmee deze systemen worden benaderd en beheerd, belangrijk. Een dergelijke cybersecure-toolingomgeving moet zaken behandelen als privilegebeheer, hardening van apparaat- en (applicatie) software, softwarebeheer, licentiebeheer, beveiligde ‘remote access’, beveiligde bestandsoverdracht, patchbeheer, encryptie, cybersecure verbindingen voor ondersteuning op afstand en back-up's.

Voor een cybersecure-toolingomgeving is alleen een technische benadering niet voldoende. Een ondersteunende organisatie die goedgekeurd beleid, bedrijfscontinuïteit, pentests, aandacht voor beveiligingsbewustzijn, onderwijs en training toepast, moet ook beschikbaar zijn. Een verdere focus op het continu verbeteren van de cyberbeveiligingsbenadering van PAC- en IAC-systemen, inclusief de tools, is daarbij ook essentieel.

Om deze redenen heeft Joulz Energy Solutions de OT-werkplek ontwikkeld: een cybersecure-toolingomgeving die gebruikers faciliteert bij ontwerp, testen, inbedrijfstelling en instandhouding, met een focus op het (continu) verbeteren van de service door technologische en procedurele verbeteringen. Voor deze beheerde cybersecure-toolingomgeving heeft Joulz Energy Solutions een ISO/IEC27001-certificering behaald. Met meer dan drie jaar ervaring met deze beheerde cybercure OT-toolomgeving, komt deze service nu ook beschikbaar als een commerciële service.

Bent u geïnteresseerd in deze service, kijk voor meer informatie op onze Engelse pagina.

Vraag onze brochure aan

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Vragen ofmeer informatie?

Peter Oomens
  • Peter Oomens
  • 06 - 30 10 41 02
energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions