Dienst: Beheer en Onderhoud
Klantsegment: Grootzakelijk

AVR Botlek

Huishoudelijk- en bedrijfsafval dat niet meer gerecycled kan worden, wordt verbrand in de afvalenergiecentrale AVR in de Botlek. Tijdens een grote onderhoudsstop van de centrale in maart, heeft Joulz Energy Solutions samen met fabrikant Smit uit Nijmegen de hoogspanningstransformator vervangen. Smit heeft de transformator gebouwd en op zijn plaats gezet. Joulz Energy Solutions heeft de bekabeling aangepast en het geheel opnieuw aangesloten.

Aan vervanging toe

In afvalenergiecentrale AVR wordt restafval omgezet in diverse vormen van duurzame energie: elektriciteit, stoom en warm water voor de stadsverwarming van Rotterdam. De oude trafo die de voeding verzorgt van de centrale dateerde uit de jaren ’70 en was aan vervanging toe. Smit heeft opdracht gekregen niet alleen de transformator te leveren, maar ook zorg te dragen voor de plaatsing en perfect aansluitwerk.

Het plaatsen van de trafo is uitgevoerd door de firma Mammoet, specialist in zwaar hijswerk. Voor het aansluitwerk heeft Smit vervolgens Joulz Energy Solutions in de arm genomen,
vanwege eerdere, goede ervaringen in vergelijkbare projecten.

Joulz Energy Solutions senior accountmanager Rogier Bedaux: ‘We hebben het gehele kabelwerk op ons genomen, zowel aan de 10 kV als de 25 kV zijde van de transformator. Aan de 25 kVzijde moest een deel van de kabels uit de grond. Deze oude kabels zijn namelijk niet meer aan te sluiten op een moderne trafo.
Dit is opgelost door de oude kabel met een speciale mof te verbinden aan een nieuw type. 

"We hebben het gehele kabelwerk op ons genomen"

"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions