Dienst: Stationsautomatisering & ICT-netwerken
Klantsegment: Netbeheer

Stedin SA light projecten

Stedin is bezig om haar stations te automatiseren (SA). Een belangrijke stap hierin is het op afstand, vanuit het Bedrijfsvoeringscentrum inzicht krijgen in de status en bedienbaar maken van het station. Bij de "Light" versie betreft de stationsautomatisering alleen de essentiële schakelingen. Voor de 10 kV station waar dit veelal op wordt toegpast is dit voldoende. Joulz Energy Solutions voert voor Stedin meerdere SA light projecten uit. Recente voorbeelden zijn Station Eksterdreef in Waddinxveen en Handelscentrum IJsselstein.

Eksterdreef is een kenmerkend voorbeeld van SA light waarbij Joulz Energy Solutions binnen een nieuw station een kant en klare stationsautomatisering light heeft geinstalleerd. Het gaat om een nieuw betreedbaar 10 KV-station. Joulz Energy Solutions heeft de primaire installatie uit het oude stationsgebouw overgezet naar een nieuw gebouw. Tevens heeft Joulz Energy Solutions verschillende tracés aangelegd. AKA, leverancier van de stationsautomatiseringscomponenten heeft deze vervolgens ‘plug and play’ geïnstalleerd op de primaire installatie. De automatiseringsinstallatie voor station Eksterdreef is vooraf bij de leverancier uitgebreid getest door de Joulz Energy Solutions SA-afdeling. Joulz Energy Solutions beschikt over veel expertise op het gebied van stationsautomatisering en treedt vaak op als system integrator op. Station Eksterdreef is hierdoor, geheel op het door de opdrachtgever Stedin, gewenste niveu bedienbaar op afstand.

Een vergelijkbaar Stedin SA light project is station Handelscentrum IJsselstein. Hierbij heeft Joulz Energy Solutions een bestaand station voorzien van een nieuwe automatiseringsinstallatie. Tijdens de realisatie is de functie overgenomen door een tijdelijke installatie waardoor de levering van elektriciteit geborgd is.


"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions