Dienst: Beheer en Onderhoud
Klantsegment: Netbeheer

Snelle herstelactie op Stedin-station Walburg

joulz herstelactie stedin storingNaast regulier onderhoud behoort het oplossen van storingen ook tot de activiteiten die Joulz Energy Solutions verricht voor Stedin. Zoals op station Walburg in Zwijndrecht. Op dit station met twee 50/13 kV transformatoren sprong op woensdag 20 januari 2016 een porseleinen eindsluiting uit elkaar. De eindsluiting raakte bij de explosie vijf andere eindsluitingen waardoor de 50/13 kV transformator één was uitgeschakeld. De schade was groot. Het nabijgelegen ziekenhuis is voor de stroomvoorziening afhankelijk van station Walburg. Dit maakte de werkdruk nog hoger. Weliswaar stond een noodgenerator klaar voor het geval het herstel niet tijdig zou lukken. Het doel blijft echter altijd, de reguliere stroomvoorziening zo snel en veilig mogelijk te herstellen.

Na enig onderzoek was duidelijk dat transformator twee ook een kritieke eindsluiting had. Hierdoor werd er door het team Uitvoering van Joulz Energy Solutions Beheer & Onderhoud een herstelactie op touw gezet. Na het vinden van aannemers, materialen en gereedschappen konden wij al op donderdag om 7.00 uur beginnen met het vervangen van de negen trafokabels, de eindsluitingenbak (Coq), de negen eindsluitingen en het ijzer- en koperwerk bij de transformator. Inmiddels was een 24-uurs ploegendienst opgezet, zodat wij de herstelwerkzaamheden aaneengesloten konden uitvoeren.

vlf handmatige test

Door goed samenwerken tussen de medewerkers van alle partijen, te weten Stedin, Joulz Energy Solutions en diverse aannemers kon transformator één op zaterdagmiddag weer worden ingeschakeld. Dit was vijf uur eerder dan gepland. Daarna is Joulz Energy Solutions begonnen met de voorbereiding voor zondagochtend om de kritieke eindsluiting van transformator twee te vervangen. Vlak voor aanvang de werkzaamheden werd duidelijk dat er niet één, maar twee kritieke eindsluitingen moesten worden vervangen. Dit bleek uit een PD-ontladingsmeting, die Joulz Energy Solutions gelijktijdig heeft uitgevoerd met de herstelactie van transformator één. De voorbereidende werkzaamheden werden uitgebreid en Joulz Energy Solutions heeft extra aannemers en monteurs gemobiliseerd om de klus, in zo mogelijk dezelfde tijd, te klaren. Na extra hak- en breekwerk heeft Joulz Energy Solutions twee trafokabels geknipt en hebben wij ook weer twee nieuwe trafokabels getrokken, twee moffen en twee eindsluitingen gemaakt. Na het spannen van de trafokabels kon transformator twee om 20.00 uur weer ingeschakelen.

De samenwerking tussen alle betrokken partijen stond bij deze complexe storing garant voor een snel en goed resultaat.


"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions