Dienst: Design & Construct Projecten
Klantsegment: Netbeheer

Bouw station Breukelen-Kortrijk met en voor TenneT succesvol afgerond

In april 2015 kreeg Joulz Energy Solutions de opdracht van TenneT voor het project 380/150kV station Breukelen-Kortrijk.

Vanaf november 2015 is het terrein overgedragen aan Joulz Energy Solutions. Medio mei 2016 is de eerste heipaal geslagen. Na een bouwperiode van iets meer dan 1 jaar is op 29 juni het station geheel volgens planning in bedrijf gegaan en opgeleverd. Tot en met eind 2017 verricht Joulz Energy Solutions nog een aantal afrondende werkzaamheden voor TenneT zoals de aanleg van de toegangsweg.

Voor deze opdracht is er een Alliantieovereenkomst gesloten tussen Joulz Energy Solutions en TenneT. In het Alliantieteam, waarin medewerkers van Joulz Energy Solutions en TenneT hebben samengewerkt, is het ontwerp gemaakt. Joulz Energy Solutions heeft als Uitvoerend Aannemer het werk gerealiseerd.

Het station is een blikvanger vanaf de A2. Hoogtepunt van de bouw was het transport van de transformator in september en oktober 2016 waarvoor de A2 ’s nachts enige uren werd afgesloten.

Bekijk de video

Kortrijk1

Kortrijk2

Over het station

Het nieuwe 380/150 kV station Breukelen-Kortrijk versterkt de energievoorziening in de regio's Flevoland, Gelderland en Utrecht. In deze regio zijn er al verbindingen vanuit Diemen en Utrecht Lage Weide. Daar is nu Breukelen-Kortrijk bijgekomen als invoedingspunt vanuit de 380kV waardoor er een koppeling is met het landelijke 380 kV hoogspanningsnet.


"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions