Dienst: Design & Construct Projecten
Klantsegment: Mobiliteit

Omleggen 10kV kabels voor de bouw van de Helperzoomtunnel Groningen

De komende jaren wordt er in en rond de stad Groningen fors geïnvesteerd in wegen, bruggen, stations, sporen en fietspaden. Doel van deze infrastructurele operatie is het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad Groningen en de versterking van de noordelijke economie.

In de nabijheid van station Groningen Europapark wordt een nieuwe autoverbinding onder het spoor gebouwd; de Helperzoomtunnel. De tunnel komt tussen de Helperzoom en de Duinkerkenstraat en is nodig omdat de verderop gelegen spoorwegovergang bij de Esperantostraat dicht moet. Auto’s, fietsers en bussen kunnen door de Helperzoomtunnel van Helpman naar het Europapark en omgekeerd. De tunnel is niet toegankelijk voor vrachtverkeer.

In opdracht van spoorwegbeheerder ProRail heeft Joulz Energy Solutions voorafgaand aan de bouw van de nieuwe tunnel, de aanwezige 10 kV-kabels (5 stuks) verlegd. Joulz Energy Solutions heeft het werk op basis van Design & Construct uitgevoerd. Onze werkzaamheden omvatten  het regelen van vergunningen, vrijschakelen van de 10kV-kabels in het onderstation van ProRail en het onderstation van Enexis, het leveren van materialen, het overnemen van de nieuwe verbindingen en het verwijderen van de verlaten kabels.

De werkzaamheden hebben plaatsgevonden in de periode van oktober 2016 tot en met december 2016.

helperzoomtunnel 1

helperzoontunnel 2

Bron afbeelding: https://www.aanpakringzuid.nl/deelgebieden/helpman/plan-helpman


"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions