Dienst: Beheer en Onderhoud
Klantsegment: Duurzaam

Onderhoud Windpark Eneco Luchterduinen (Offshore)

Windpark Eneco Luchterduinen is een offshore windpark van Eneco en Mitsubishi Corporation. Het windpark ligt in de Noordzee op een afstand van ongeveer 23 km uit de kust vanaf Noordwijk aan Zee en Zandvoort. De constructie is gestart in 2014 en de oplevering vond plaats in september 2015. Het park bestaat uit 43 Vestas V112 – 3 MW turbines en heeft een totale capaciteit van 129 MW. Hiermee produceert het windpark genoeg energie voor ongeveer 150.000 huishoudens. 

Kosteneffectief onderhoud

In 2015 heeft Joulz Energy Solutions de aanbesteding gewonnen voor een vijfjarig onderhoudscontract voor alle primaire, secundaire en een deel van de tertiaire systemen van het OHVS van Windpark Eneco Luchterduinen waaronder de Onshore Control Building (OCB), de netaansluiting en alle IT- en communicatiesystemen.
Een belangrijke factor bij het winnen van de aanbesteding was de wijze waarop omgegaan wordt met het beperken van het productieverlies en de flexibiliteit in relatie met de weersomstandigheden bij onderhoudsactiviteiten. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie over de reden waarom Joulz Energy Solutions dit contract heeft gewonnen.

24/7 storingsdienst

Daarnaast levert Joulz Energy Solutions een 24/7 storingsdienst voor dit windpark. Dit is een team van getrainde onderhoudsspecialisten dat beschikbaar is voor het oplossen van eventuele storingen. Joulz Energy Solutions adviseert over eventuele verbeteringen of de noodzakelijke correctieve aanpassingen. Hiervoor voert Joulz Energy Solutions elk half jaar inspecties uit en worden er diverse testen en onderhoudswerkzaamheden jaarlijks, twee- of vierjaarlijks gerealiseerd. Joulz Energy Solutions zorgt ervoor dat het windpark de gestelde levensduur haalt op een kosteneffectieve wijze met een maximale beschikbaarheid.

Luchterduinen2

Met genoemde contracten is Joulz Energy Solutions een belangrijke onderhoudspartij voor windpark Eneco Luchterduinen. Leuk detail: ook in de constructiefase van het park was Joulz al betrokken. Joulz Energy Solutions legde namelijk de 150 kV onshore energie-infrastructuur van dit park aan.


"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions