Dienst: Beheer en Onderhoud
Klantsegment: Duurzaam

IV-diensten Windpark Westermeerwind

Windpark Westermeerwind bestaat uit 48 Siemens Gamesa windturbines. Het windpark ligt in het IJsselmeer, langs de Noordermeerdijk en Westermeerdijk nabij Urk. Westermeerwind heeft een vermogen van 144 MW, dit is vergelijkbaar met het verbruik van 160.000 huishoudens. Dit windpark dat eigendom is van Westermeerwind B.V. en wordt beheerd door Ventolines B.V.

Sinds 2017 levert Joulz Energy Solutions IV-(‘’Installatieverantwoordelijke’’) diensten op Windpark Westermeerwind aan Siemens Gamesa die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de turbines. De IV’er heeft een beleidsvormende functie. Zo maakt hij bijvoorbeeld werkinstructies voor de personen die onderhoudswerkzaamheden aan het park verrichten. Ook voert de IV’er conform de NEN3840 schakelwerkzaamheden uit aan hoogspanningsinstallaties. De hoogspanningsinstallatie bestaat onder andere uit een onshore substation (33kV/110kV waarmee het windpark is gekoppeld aan het landelijke hoogspanningsnet.

Veilig werken

De IV’er volgt de strikte veiligheidsnormen die gelden in de offshore branche. Periodiek wordt deze kennis aangescherpt middels diverse trainingen waaronder de offshore opleiding volgens GWO.

Ruime ervaring in IV-diensten

Ook voor de Eneco windparken Luchterduinen en Prinses Amalia Windpark verricht Joulz Energy Solutions IV-diensten.

Tulpen Schapen Mei 2016

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Jan Posthumus van Siemens Gamesa.


"Wij denken graag met u mee over het verduurzamen, intelligenter en betrouwbaarder maken van uw energie-infrastructuur."

Neem contact met ons op

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions