Selectieprocedure

Je vindt een interessante vacature bij Joulz Energy Solutions. Wat kun je daarna verwachten? De selectieprocedure ziet er als volgt uit:

1 Solliciteren

Op deze website vind je al onze openstaande vacatures. Je kunt solliciteren door je cv en motivatie te uploaden. We streven naar een snelle terugkoppeling en gaan met zorg om met jouw sollicitatie en gegevens, zie ook onze privacyverklaring. Zien we voldoende aanknopingspunten? Dan gaan we door naar de volgende stap.

2 Assessment en sollicitatiegesprek

Om te kijken of de functie bij je past, onderzoeken we jouw talenten en drijfveren. Dit doen we vaak via een online assesssment. Zien we een mogelijke match? Dan nodigen we jou graag uit voor een sollicitatiegesprek. Je maakt dan kennis met de afdelingsmanager en een recruiter. Na een positief sollicitatiegesprek nodigen we je graag uit voor een vervolggesprek. Komen wij er samen uit? Dan verwelkomen wij jou graag als nieuwe collega.

3 Employment screening

Voor functies met een hoge vertrouwelijkheid kan Joulz Energy Solutions een employment screening uitvoeren. Wanneer dit van toepassing is, vragen we altijd vooraf om je toestemming.

4 Introductiebijeenkomst

In een van je eerste maanden is er een introductiebijeenkomst voor jou en andere nieuwe collega’s. Hierin vertellen we je over onze organisatie en de ontwikkelingen binnen ons werkveld. Tijdens de bijeenkomst kun jij je eerste indrukken delen met je collega’s.

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions