Stage lopen bij Joulz Energy Solutions:
‘wek je ontwerp tot leven’

Ginelva Enow over haar stage bij Assetdatamanagement

Ginelva Enow

Mijn naam is Ginelva Enow. Op dit moment volg ik de brede MBO-opleiding Middenkader Engineering niveau 4, ik ben een vierdejaarsstudent. Ik loop 20 weken stage op de afdeling Assetdatamanagement van Joulz Energy Solutions in Rotterdam. Assetdatamanagement is één van de teams binnen Engineering & Advies van Joulz Energy Solutions. Samen met mijn collega’s werk ik aan de vele tekeningen. Ook werk ik mee aan de projecten. Daarnaast heb ik een specifieke opdracht gekregen vanuit school die makkelijk te combineren is met het werk dat ik hier krijg. Het leuke aan dit werk is dat jouw bijdrage van belang is. Ontwerpen en omgaan met elektronische tekenprogramma’s, was voor mij een onbekende kant van het vak, maar met de goede begeleiding vanuit Joulz Energy Solutions, is dit een leuke uitdaging.

Afwisseling volop

Regelmatig ga ik mee naar buiten naar de hoogspanningsstations om de situatie te bekijken. Het feit dat je tekening die je op kantoor hebt gemaakt in levende lijve ziet, is juist het leukste aan dit werk. Het werk is afwisselend, het ene moment zit je op kantoor, het andere moment ben je buiten. Dat techniek echt iets voor mij is, dat wist ik sinds de middelbare school al.

Part of the team

Dynamisch, leerzaam en gezellig dat zijn de drie woorden die ik gebruik om Joulz te omschrijven. De begeleiding die ik vanuit Joulz krijg, is te beoordelen als zeer goed. Als ik hulp nodig heb, dan staat de hele afdeling voor mij klaar. Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet alleen maar koffie te halen, je verveelt je geen moment, elke dag zijn er andere uitdagingen. Je voelt je echt ‘part of the team’. Of ik dit bedrijf zou aanraden aan mijn studiegenoten? Zeker weten!

Afstudeeropdracht bij Joulz Energy Solutions: Logistieke meerwaarde binnen een technisch bedrijf

Hidde Slager

Hidde Slager is vierdejaars aan de opleiding Logistics Engineering aan de Hogeschool Rotterdam. ‘Logistiek is een breed vakgebied, dat sprak mij erg aan. De hele keten en processen waarmee je een product, van grondstof tot eindproduct, van A naar B krijgt, boeit mij. Bovendien, met de Rotterdamse haven om de hoek, is er veel interessant werk voor handen,’ aldus Hidde. Zijn stage op de afdeling Logistiek van Joulz Energy Solutions duurt vijf maanden. Zijn toekomst ziet Hidde als logistiek consultant met de nadruk op procesverbetering.

Bijdrage leveren vanuit het vak

Op het Mainport Talentendiner in 2016 kwam Hidde in aanraking met Joulz. ‘Joulz Energy Solutions is geen puur logistiek bedrijf. Voor mij is het juist de uitdaging om bij een dergelijk organisatie vanuit het logistieke vak een meerwaarde te leveren. Joulz Energy Solutions heeft te maken met zogeheten ongeregistreerde grijze voorraden van materialen op diverse locaties. Vanuit kostenoogpunt, efficiency én veiligheid is het bestaan van grijze voorraden niet optimaal. Mijn onderzoek richt zich op de oorzaken van de grijze voorraad.’ Ook een advies hoe hiermee om te gaan, wordt onderdeel van Hiddes afstudeerscriptie.

Van inventarisatie tot implementatieplan

Hidde sprak voor het onderzoek met zo’n 30 mensen uit de gehele organisatie. ‘De mensen hier zijn open en willen je graag helpen. Uiteindelijk kwamen ze zelf naar mij toe met informatie. Het is prettig om zoveel medewerking te krijgen.’ Zodra de belangrijkste oorzaken van de grijze voorraad in kaart waren, kon Hidde een gedegen advies formuleren. ‘Eén van de oorzaken van de grijze voorraad is het ontbreken van een officiële opslaglocatie. Dat kan Joulz Energy Solutions op verschillende manieren oplossen. In mijn advies bied ik voor deze en andere hoofdoorzaken verschillende oplossingsrichtingen plus een implementatieplan. Daardoor is mijn onderzoek echt bruikbaar voor de praktijk.’

Goede begeleiding

Hidde is tevreden over zijn afstudeerstage. Dat komt niet alleen door het relevante onderwerp maar ook door de goede werksfeer. ‘Binnen Joulz wordt er flexibel gewerkt. Ook als stagiair krijg je veel vrijheid. Daarnaast ben ik blij met de goede begeleiding die ik krijg. Kortom, een actieve afstudeerstagiair kan bij Joulz Energy Solutions goed uit de voeten.’

Ook afstudeerstage lopen bij ons?

Volg jij een HBO- of WO-opleiding en zoek je een afstudeerstage? Kijk samen met ons naar de mogelijkheden.


Florian de Lat

Florian de Lat

Florian de Lat is vierdejaars aan het Techniekcollege Rotterdam. Hier volgt hij de brede opleiding Middenkader Engineering niveau 4. Florian loopt 20 weken stage op de afdeling Assetdatamanagement van Joulz Energy Solutions in Rotterdam. Samen met zijn collega’s werkt Florian aan de vele tekeningen in Autocad. ‘Het mooie aan dit werk is, dat je je ontwerp tot leven wekt. Deze kant van het vak, het tekenen, kende ik nog niet. Mijn stagebegeleider Jorian Gauw adviseerde mij om juist in deze stage iets nieuws te proberen. Daar heb ik geen spijt van.’ Met de collega’s van het GIS-team (geografische informatiesystemen) werkte Florian ook aan een calculatieopdracht, een specifieke stageopdracht vanuit het Techniekcollege.

Naar buiten

Regelmatig gaat Florian naar buiten om zelf in de hoogspanningsstations de situatie te bekijken. ‘Ik maak dan foto’s, die ik weer gebruik voor het werk.’ Zo heeft hij als stagiair al diverse stations getekend én bezocht. Florian is blij met zijn keuze voor de techniek. ‘Ik werk graag met mijn handen. Daar kwam ik al achter toen ik VMBO Elektrotechniek deed. Bovendien is het afwisselend werk, er zitten veel aspecten aan.’

‘Je levert iets op dat werkt’

Hoe bevalt het Florian bij Joulz Energy Solutions? Florian vindt het werk leuk en de sfeer gezellig. ‘Het contact met de collega’s is goed. Ik heb hier bovendien veel zelfstandigheid. In overleg met de collega’s deel ik zelf mijn werk in. Wat mij aanspreekt binnen dit bedrijf is dat je uiteindelijk iets werkends oplevert aan de maatschappij. Jouw bijdrage hier is van belang.’

Kom stage lopen bij ons

Volg jij een technische MBO-opleiding en zoek je een stage? Kijk samen met ons naar de mogelijkheden.

energysolutions

Meer informatie over onze dienstverlening
088 895 8200

Joulz Energy Solutions B.V.
Postbus 19230
3001 BE Rotterdam

Contactformulier
Vestigingen

Copyright © 2015-2019 Joulz Energy Solutions